Biotène

Biotene_producten
Het Biotène enzymsysteem bevat Lactoperoxidase en Glucoseoxidase die samen een antibacteriële component (hypothiocyaniet) vormen. Daarnaast bevat het ook het enzym lysozym dat de bacteriecelwand penetreert, waardoor vermenigvuldiging gestopt wordt. Bovendien treft men bij het enzymsysteem ook een stof aan, Lactoferrine, een proteïne dat o.a. in moedermelk zorgt voor de weerstand van de baby. Lactoferrine is een van de veelbelovende nieuwe antibacteriële stoffen die in de toekomst veelvuldig zullen worden toegepast in voedingsmiddelen en cosmetica.

De Biotène producten bevatten het unieke enzymsysteem. Deze enzymen versterken de natuurlijke antibacteriële werking in de mond. Door een gebrek aan speeksel zijn de primaire behoefte als eten, slikken, en praten soms bijna onmogelijk. Een droge mond kan in korte tijd leiden tot tandvleesontstekingen, cariës, mondinfecties en slechte adem.

Door de werking van de enzymen wordt het natuurlijke ecosysteem in de mond nagebootst, waardoor deze beschermd wordt tegen de kwalijke gevolgen van het speekseltekort.

!